Domowe burgery

by Agata

Fanką hamburgerów jakoś nigdy nie byłam… Kojarzyły mi się one ze sztuczną, gumową bułką i cienkim plastrem mięsa.

Trzeba jednak przyznać, że aktualnie hamburgery przeżywają swoją drugą młodość, tym razem w zdrowszej i znacznie smaczniejszej odsłonie.

Knajpki prześcigają się w wymyślaniu hamburgerowych menu, a składniki które można znaleźć w bułce (z pewnością nie gumowej!) nie mają nic wspólnego z tymi mcdonaldowymi.
Tak trzymać!

Pomysł na zrobienie domowych hamburgerów narodził się zupełnie przypadkiem. Obiad miał być smaczny, tani, szybki i z kurczakiem. Hamburgery wpisały się w ten schemat idealnie. 

Postawiliśmy na klasyczne dodatki i sporą ilość warzyw. Oprócz piersi z kurczaka i sera, do bułki trafiła sałata, oliwki, ogórki kiszone, cebula i pomidorki i papryczka chilli. Największy problem okazał się ze znalezieniem odpowiednio dużej bułki 😉 Może następnym razem pokusimy się, by upiec je samodzielnie.

Do hamburgerów zamiast sosu dodaliśmy Ajwar, który świetnie pasuje do kurczaka. 
Przygotowanie hamburgerów jest naprawdę banalnie proste- chyba nie muszę opisywać Wam tego krok po kroku 😀


Jeśli nie macie pomysłu na obiad lub kolację, 
rozważcie zrobienie takich domowych hamburgerów, są naprawdę smaczne! 🙂

Zobacz również:

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu prawidłowego jej działania. Korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgadzam się Polityka prywatności